VRPortal.hu – a virtuális valóságot bemutató weboldal

A VR és a virtuális valóság témakörét járja körbe a VRPortal.hu. Természetesen folyamatosan bővülő friss tartalmakkal és aktív közösségi média oldallal.
A VR szemüvegek és VR játékok bemutatásán túl a legfrissebb technológiai újdonságokról is beszámolnak az oldalon, amellett, hogy közérthetően elmagyarázzák a különbséget a mobil vr, a PC vr és a playstation VR eszközök között.
A VR elnevezést sokféle jelenségre használják, illetve a VR-hez kapcsolódó fogalmaknak más elnevezései is voltak korábban: Mesterséges Valóság, Számítógéppel létrehozott Mesterséges Környezet, stb. Ezek közül a VR vált a legelterjedtebbé.
A virtuális valóság úgy is meghatározható, mint olyan számítógéppel létrehozott környezet, amelyben a felhasználó is jelen van (Linda Jacobson). Ezt a technológiát azért hozták létre, hogy az emberek könnyebben kezeljék az információt. A virtuális valóság lehetővé teszi az információ teljesen más szemléletét, melynek egyik jellemzője, a dinamikusság és közvetlenség. A VV szintén eszköz lehet a modellépítésre és a problémamegoldásra és potenciális eszköz a tapasztalva tanulásra.