Újra bátrabban veszik fel a személyi kölcsönöket

A válság múlásával újra nő a személyi kölcsönök száma.

A személyi kölcsönök piacának növekedésének oka a nettó reálbérek emelkedése, és ezzel összefüggésben a háztartások stabilabb anyagi helyzete is.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a teljes magyar piacon 2017 áprilisában 22,4 milliárd forint értékben folyósítottak személyi kölcsönöket a bankok. Ez több, mint 35%-os növekedést jelent éves összevetésben. A növekedés részben a kamatok csökkenésének köszönhető, hiszen a személyi kölcsönök átlagos piaci kamata 2017 áprilisában 15,46%-os volt, ami csaknem két százalékpontos csökkenést jelent éves szinten.

A személyi kölcsön kalkulátorok segítségével bárki megtudhatja, hogy egy adott összegű hitelnek a kiválasztott futamidőre mennyi lenne a kamata, törlesztőrészlete.

Egy pénzintézet már meglévő ügyfele napjainkban már online is igényelhet személyi hitelt. De csaky azok az ügyfelek kaphatnak online személyi kölcsönt, akik nem szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben, sem aktív, sem pedig passzív minősítéssel.

Az egyes bankok személyi kölcsön ajánlatai között az erős hitelpiaci verseny miatt. Ezokból is ajánlott a hiteligénylés előtt online hitelkalkulátorokkal megkeresni a legjobb konstrukciót.

Ma már az sem jelent jelentős adminisztrációs ügyintézést ha valaki nem a számlavezető bankjától szeretne hitelt felvenni. A személyi kölcsön igénylése és folyósítása ma már nagyon egyszerűen és gyorsan megy.