S-FUE hajbeültetési technika

Gyakran felmerülő kérdés a hajbeültetés iránt érdeklődőktől, hogy lesz e látható nyoma annak, hogy valaki hajbeültetésen esett át?

Ha megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező szakorvos végzi a beavatkozást, akkor nem lesz nyoma a hajbeültetésnek a fej azon részén, ahonnan átültetik a hajat.

Az S-FUE hajbeültetési technika (szelektív FUE technika, szelekciós FUE eljárás) egy összetett hajbeültetési stratégia. Az S-FUE technika nem a FUE hajvételi módszer továbbfejlesztett változata, hanem azoknak a megoldásoknak az összessége, amellyel a FUE módszer a legjobb hatékonysággal hajtható végre. Az S-FUE hajbeültetés részleteit a Sikos Klinika több mint 20 éves hajbeültetés tapasztalata alapján állította össze. Lényege, hogy a hajvétel során a legtöbb és legjobb minőségű hajszálkivételt (graft vételt) biztosítsák, az adóhely optimális gyógyulásával együtt.

FUE hajbeültetés esetén a hajvétel során több fontos szempontnak kell megfelelni:
1. A legtöbb hajszál kivétele a legkevesebb sebzéssel.
2. Esztétikai eredmény biztosításához szükséges egységek kinyerése.
3. Az adóhely optimális felhasználása és gyógyulásának biztosítása.

Hogyan történik a hajvétel az adóhelyről a FUE (egyenkénti kihúzásos) módszer alkalmazása esetén?

Korszerű, népszerű, sikeres technika, a FUE egyenkénti kihúzásos módszer. Úgynevezett „minimal invazív” eljárás, azaz a lehető legkisebb és legkevesebb kellemetlenséggel jár, adóhelyen nem feltűnő apró pontszerű hegek maradnak csak utána, gyors gyógyulással lehet számolni. (Az adóhelyről kivett hajszálak természetesen nem nőnek vissza, de hiányuk később nem látható, mert a teljes mennyiségnek csak kis része kerül kivételre.)

Az adóhelyen a hajat teljesen le kell vágni kb. 1 mm rövidségűre, de ez már 2-3 nap alatt annyira visszanő, hogy a műtéti nyomokat eltakarja és szokványos, de rövid hajú fedést ad. ( A hajat a klinikán nyírják le hajbeültetés előtt, a páciensek szokásos hajviselettel érkeznek.)

A FUE tűkkel ejtett sebzések körkörösek, gyógyuláskor, zsugorodáskor pontszerűen gyógyulnak, ezért még az 1 mm-es körkés sem hagy nagyobb heget, mint kisebb társai!