Prosztata teszt – Prostalyn.hu

A Prostalyn.hu oldalon található prosztata teszt segítségével megnézheti, hogy vizelési panaszai mennyire súlyosak és azonnal leellenőrizheti prosztatája egészségét!

A férfiak húgy-ivarrendszeri problémái között vezető helyet foglalnak el a prosztata (dülmirigy) betegségei. A leggyakrabban előforduló betegségek: prosztatagyulladás, a prosztata jóindulatú megnagyobbodása és a rák (rosszindulatú daganat).

Tények:

  • A prosztatarák az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés a férfiaknál.
  • A jóindulatú prosztata megnagyobbodás (BPH) gyakori a középkorú és idősebb férfiaknál. (A Postalyn.hu prosztata teszt segítségével megtudhatja, mennyire komolyak az Ön prosztata problémái.)
  • A prosztata-megnagyobbodás megjelenésének esélye a kor előrehaladtával nő.
  • A jóindulatú prosztata megnagyobbodás vagy prosztatatúltengés (BPH) a férfiak körében előforduló leggyakoribb urológiai megbetegedés

Miért fontos, hogy kitöltse a prosztata tesztet?
A prosztatarák korai stádiumban legtöbbször nem okoz tüneteket. Az előrehaladott prosztatarák a férfiaknál gyakoribb vizeletürítést vagy gyengébb vizeletsugarat idézhet elő, de ezeket a tüneteket a jóindulatú prosztatabetegségek is okozhatják.

A prosztata gyorstesztet minden 45 év feletti férfinak évente célszerű végeztetni, mert az időben felismert prosztatarák nagyon jól kezelhető.